Szerszámgép és célgép karbantartás, modernizálás, felújítás

Szerszámgép és célgép felújítás, modernizálás Eszterga, marógép modernizálás, felújítás? Állapot felmérés, hidraulikus rendszerek tervezése. Felújítás modernizálás állapot felmérés  
célgép szerszámgép marógép állapot felmérés, felújítás, modernizálás. Gépi forgácsolás, hidraulikus rendszerek tervezése
+36-1-277-7903+36-20-9-341-253
hexa.koszegi@gmail.com
A gép műszaki állapota
Mindig legyen tisztában saját gépének műszaki állapotával, ennek érdekében időközönként ellenőriztesse a gép geometriáját és az egyes funkciókat.
Tanácsok szerszámgép használóknak
Tovább a szolgáltatási területekhez
Referencia munkáink


Még több tanács
Dr. Kiss Gyula
(KÖZGÉP RT.)

Az elmúlt időben több szerszámgépet sikeresen újíttatunk fel a HEXA Kft-nél. A gépek felújítását gyorsan és szakszerűen végezték, sőt a megrendelt műszaki tartalmon felül is végeztek munkát. A jövőben is számítunk munkájukra, valamint a gépek karbantartásában is kérjük közreműködésüket.
Összes vélemény megtekintése
Cégünket tanúsította
az Interantional Cert
Hungary Kft.

www.isotanusitas.hu
   Navigáció: Főoldal --> Tanácsok

TANÁCSOK SZERSZÁMGÉP ÜZEMELTETŐKNEK

Az itt olvasható tanácsokat, ingyenesen nyújtjuk ügyfeleinknek és látogatóinknak. Kérjük fogadják meg tanácsainkat, hogy a gépek hosszú élettartamot érjenek meg, és sokáig használhassák a szerszámgép szolgáltatásait.
A jelenleg gyártott hagyományos szerszámgépek helyett érdemesebb a régi öntött ágyas gépeket felújítani és modernizálni esetleg mérő rendszerrel ellátni.
Lineár vezeték rendszerrel nagyobb sebességű mozgások érhetők el
Korszerű diagnosztikai eljárással érdemes a gépek állapotát vizsgálni és meghibásodási valószínűségeket felállítani mellyel a gépek üzembiztonsága növelhető.
Fix asztalú gépek esetén lehetőség van az asztal felületének helyszíni felmunkálásával speciális berendezésünk segítségével.
A gépek tisztításánál lehetőség szerint kerülni kell a sűritett levegő alkalmazását mert a csúszófelűletek közé(különösen finom marás során keletkező porszerű forgácsnál) kerülhet a forgács és ez berágódáshoz vezethet
A gépek geometriai bevizsgálását évenként érdemes elvégeztetni, annak érdekében, hogy tisztában legyenek az elvárható pontossággal
A gépek élettartamának növelése érdekében javasoljuk a korszerű kenőolaj adalékok alkalmazását ,mint például a Teflon. Igaz hogy nem olcsó de tapasztalatunk szerint megéri ,kiváló siklási tulajdonságot biztosít és a zajcsökkenés mértéke sem elhanyagolható
Termelékenység növelésére célszerű a gépeket modernizálni ami nem feltétlenül minden esetben CNC technika, lehet célgépként működő feladat specifikus
Azért mert egy gép idős még nem kell kidobni és újat venni, érdemes a felújításra árajánlatot kérni ugyanis a felújítás még mindig olcsóbb mint egy új berendezés, ráadásul az új gépek anyagszegény módon készülnek.
Nagy értékű gépek esetén célszerű negyedéves periódusban gép diagnosztikát végezni melynek segítségével a gép egyes elemeinek állapotára kaphatunk információkat(50-60 pontot diagnosztizálunk és értékelünk, pl.főorsó csapágy, hajtóművek, villamos motorok stb)
Forgácsolás során törekedjünk a megfelelő szerszám kiválasztására ezzel növelhetjük a gép élettartamát és javíthatjuk a forgácsolás minőségét
A termelékenység növelése érdekében javasoljuk mérőrendszer felszerelését
Mindig legyen tisztában saját gépének műszaki állapotával, ennek érdekében időközönként ellenőriztesse a gép geometriáját és az egyes funkciókat.
A gépek élettartamát növelhetjük a rendszeres karbantartással, melynek fő eleme a megfelelő kenés és tisztaság, ezt elsősorban a napi karbantartással biztosíthatjuk, melyet a gép kezelője végezhet.
A géptől soha ne várjunk többet mint amire képes, ezért a nagyobb termelékenység érdekében ne terheljük túl a gépet.
Nagy értékű gépek esetében lehetőség van korszerű diagnosztikai rendszer kiépítésére, mely figyelmeztet az aktuális karbantartásra.
Amennyiben pénzügyi megfontolások miatt egyszerre nincs lehetőség teljes felújításra, részegységek felújítását is javasoljuk (villamos rendszer, főorsóház, geometria , vezérlés).

Célgépek tervezése, valódi hozzáértőkkel

Célgép tervezés

Célgép tervezés valódi hozzáértőkkel, a problémamentes működésért. Tapasztalja meg a korszerű rendszer előnyeit, keressen bennünket, a minőség garantált!

Manapság a célgépek egyre több területen jelennek meg, nem véletlenül, hiszen több előnyük is van, amik pozitív hatást gyakorolnak a vállalkozások életére. A berendezések úgy képesek növelni a termelékenységet, hogy közben ez nem válik a minőség kárára, sőt. A gépek folyamatosan ugyanazt a kifogástalan teljesítményt tudják nyújtani, így pedig a cégeknek nem jelenthet kihívást a maximumot nyújtani.

Célgép tervezése profikkal, a gondtalan működésért

Ahhoz, hogy a célgépek ilyen magas színvonalon tudjanak teljesíteni, értelemszerűen a tervezésükkel sokat kell foglalkozni. A legjobb, ha valódi szakértőkre bízzák az érdeklődők ezt a feladatot, akik kellően ismerik a berendezéseket, így tudják, hogy tervezésüknél mikre kell figyelni a problémamentes működés érdekében.

Bennünket bátran kereshetnek az ügyfelek, a célgép tervezésével kapcsolatban is stabil tudással rendelkezünk. Ha kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, készséggel állunk az Ön rendelkezésre.

Szerszámgépek modernizálására is van lehetőség!

Szerszámgépek modernizálása

A szerszámgépek modernizálásával Önnek is lehet korszerű berendezése, költséghatékonyan. Hozzon okos döntést, keressen bennünket bátran!

Egyes szakemberek igen régi szerszámgépekkel dolgoznak, amelyek elavultságuk miatt egyre több bosszúságot okoznak a felhasználóknak. Lassan lehet velük haladni, nem igazán felelnek meg a kor követelményeinek, egyesek ezért lecserélnék őket új, modernebb berendezésre, azonban ezért igen mélyen kell a pénztárcába nyúlni.

Az új készülékek ára sokaknak okozhat kellemetlen meglepetéseket. Nem mindenki tudja azonnal megengedni magának, hogy korszerűbb szerszámgépre váltson. Szerencsére szolgáltatásunknak köszönhetően nem kell tovább kompromisszumot kötni a régi, korszerűtlen berendezéssel.

Cégünk foglalkozik szerszámgépek modernizálásával is, aminek keretein belül költséghatékonyan újítjuk fel a berendezéseket. Óriási segítség ez a szakemberek számára, hiszen nem kell hosszú ideig várni arra, hogy összegyűljön a megfelelő összeg az új gépre. Korrekt, megfizethető áron vállaljuk a készülék korszerűsítését.

Ha bővebb információkra lenne szüksége a szolgáltatásról, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Általános acélszerkezeti gyártás, egyedi berendezésekhez

Általános acélszerkezeti gyártás

Cégünk vállal általános acélszerkezeti gyártást, ami megoldást nyújt az olyan helyzetekben, amikor egyedi szerszámgépre van szükség. Kérje ajánlatunkat! 

Az élet minden területén vannak olyan helyzetek, amikor egyedi megoldásra van szükség. Ez nincs másként az iparban sem, elég csak például arra gondolni, amikor egy speciális feladatot kell elvégezni, és ehhez egyedi szerszámgépre van szükség. Az általunk nyújtott, általános acélszerkezeti gyártás azonban segít az ilyen helyzetek megoldásában. 

A szerszámgépek kulcsfontosságú szerepet játszanak a gyártási folyamatokban, de nélkülözhetetlenek egy felújítás vagy egy javítás során is. Az általános acélszerkezeti gyártásnak köszönhetően Ön olyan szerszámgépre tehet szert, ami tökéletesen megfelel az elvárásainak és amivel könnyedén végrehajthat speciális feladatokat is. 

Amennyiben bővebb tájékoztatást szeretne kérni, forduljon hozzánk bizalommal akár még a mai nap folyamán! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a megadott elérhetőségeinken. 

Hidraulikus rendszerek tervezése profikkal, a zökkenőmentes működéshez

hidraulikus rendszerek tervezése

Szeretné megtapasztalni a hidraulikus rendszerek előnyeit? Keressen bennünket bizalommal a tervezésért, minőségi munkát végzünk, rövid határidővel!

A hidraulikus rendszerek igen elterjedt megoldásnak számítanak, ugyanis több olyan tulajdonsággal is rendelkeznek, amik a különböző munkafolyamatok szempontjából igen kedvezőek. Például túlterhelés védelemmel bírnak, ezen kívül képesek az ellenőrizhető, gyors mozgásfolyamatokra. Ahhoz, hogy a felhasználók megtapasztalják a pozitívumokat, a rendszerek tervezését nem lehet akárkikre rábízni.

Cégünk szolgáltatásai között megtalálhatják az érdeklődők a hidraulikus rendszerek tervezését is, amivel kapcsolatban igen magas elvárásoknak igyekszünk megfelelni. A tervezésnél minden apró tényezőt figyelembe veszünk, ezen kívül pedig a szigorú szakmai követelmények is előtérbe kerülnek. A végeredmény egy megbízható rendszer, ami hosszú távon, probléma nélkül szolgálja ki a szakembereket.

Honlapunkon bővebb információkat is találhatnak az ügyfelek a szolgáltatásainkról. Ha kérdései lennének, keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Szerszámgépek karbantartása: spóroljon okosan, velünk!

Szerszámgépek karbantartás

Szerszámgépek karbantartását vállaljuk, megbízhatóan, nagy tapasztalattal, megfizethető áron. Forduljon hozzánk és spórolja meg az új berendezés árát! 

Bizonyára mindenki tapasztalja, hogy az élet minden területén nőnek a költségek. Ezt sajnos nem igazán tudjuk befolyásolni, azt viszont igen, hogy mit teszünk a spórolás érdekében. Főleg a cégeknél érdemes odafigyelni például a munkához használt szerszámgépek karbantartására, ugyanis így akár egy új berendezés árát is megspórolhatjuk.

szerszámgépek karbantartásával meghosszabbíthatjuk a berendezések élettartamát, akár több évvel is. Így sokkal később kell lecserélni az eszközöket, ugyanakkor mindig megbízhatóan, tökéletesen fognak működni. A szerszámgépek karbantartása nem jelent nagy kiadást, viszont hosszú távon jelentős összeget lehet vele spórolni. Cégünk mindenben segít, méghozzá megfizethető áron.

Amennyiben ajánlatot szeretné kérni szerszámgépei karbantartására, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén! Ne hanyagolja el az eszközöket, csökkentse a kiadásokat okosan! 

Miért szükséges a rendszeres szerszámgép karbantartás?

szerszámgépek javítás

Mint minden, a szerszámgépek is elromolhatnak, és ilyenkor muszáj tenni valamit annak érdekében, hogy ismét használhatóak legyenek. A legtöbb, szerszámgépeket használó vállalkozásnál nincs külön a javításokat végző szakember, a felhasználóknak pedig az esetek többségében nincs elegendő tapasztalata ebben a témában, így a javítás sem megoldható. Cégünk viszont épp az ilyen helyzetek kezelésére szakosodott, tehát, ha Önnek is hasonló problémája van, forduljon hozzánk bizalommal a szerszámgépek javításáért!

Bármilyen szerszámgép megjavításáról van szó, ránk bízhatja, hiszen hosszú évek tapasztalatával bírunk ezen a területen. A legkisebbtől a legnagyobbig mindenféle szerszámgéppel volt már dolgunk, és sosem vallottunk még kudarcot, tehát akár javítás, akár felújítás, akár modernizálás a cél, mi biztosan elérjük. Válasszon bennünket, és garantáljuk, hogy nem fogja megbánni a döntését!

Amennyiben szüksége lenne szerszámgépjavítási szolgáltatásunkra, vagy kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Miért szükséges a rendszeres szerszámgép karbantartás?

Miért szükséges a rendszeres szerszámgép karbantartás? A nagy igénybevételnek kitett eszközöknek bizonyos meghatározott időközönként nem árt a karbantartás és a vizsgálat, még akkor is, ha láthatólag még nem működik hibásan. Miért?

Egy termeléssel foglalkozó vállalatnak hatalmas költségkiesést jelent a selejtgyártás, vagy a hirtelen meghibásodott gép miatti termeléskiesés. Az ilyen típusú esetek jelentős részét könnyedén megelőzhetjük, ha a szerszámgépet folyamatosan és helyesen karbantartjuk, így a nem várt meghibásodás utáni állásidő is elkerülhetővé válik, sőt még a szerszámgép hibájából adódó selejtképződés is ellenőrzés alatt tartható.

Mi következik ebből?

Költségcsökkentés és minőség javulás. Hosszú távon a lehető legjobb módszer a szerszámgép rendszeres karbantartása, hisz a kevesebb selejt gyártásával csökken a minőségképesség folyamatos ellenőrzése, ebből következően kevesebb lesz az újra megmunkálási igény, és még a vevők elégedettsége is nő. Minél kevesebb költséget emészt fel a gyártás, annál nagyobb profitra számíthatunk.

Ha megbízható szakembereket keres a szerszámgép karbantartására, tájékozódjon weboldalunkon szolgáltatásainkkal kapcsolatban, és amennyiben kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!Szerszámgépjavítás a munkavállalók biztonságáért

Szerszámgépjavítás a munkavállalók biztonságáért A szerszámgépek rendszeres ellenőrzése és szükség esetén karbantartása, javítása nem csak a selejtes munkadarabok készítésének elkerülése érdekében fontos. Természetesen ez is fontos szempont, hiszen egy hibásan működő szerszámgéppel jobb esetben csak jelentősen lassabb a munka, rosszabb esetben viszont selejtek keletkeznek.

A másik, legfontosabb szempont azonban a dolgozók biztonsága. Egy javításra szoruló szerszámgép ugyanis könnyen lehet balesetveszélyes is munka közben, fennállhat az áramütés veszélye is. A nem megfelelően karbantartott szerszámgépzárlatossá válhat, amivel a többi elektromos készüléket is tönkre teheti, de szerencsétlenebb esetben tüzet is okozhat.

Ezeknek a veszélyeknek a következménye enyhébb és súlyosabb munkahelyi baleset is lehet. Ennek elkerülése érdekében ellenőriztesse rendszeresen szerszámgépeit, szükség esetén javíttassa azokat!

Cégünk kedvező áron vállalja a szerszámgépek javítását, kérje bátran ajánlatunkat!A szerszámgépjavítás jelentősége

Szerszámgépjavítás

A szerszámgépeket fém alkatrészek megmunkálására használjuk, amelyet általában forgácsolással érünk el. Működésüknek alapelve a gépi meghajtás, de beszélhetünk olyan elődökről, amelyeket még mechanikusan, emberi erővel hajtottak.

A szerszámgépek használata esetében jelentős szerepet játszik a kopás és az élettartam. A forgácsolás során a szerszámok elkopnak, így alkalmatlanok lesznek a feladtok elvégzésére. Ezt könnyedén észrevehetjük igénybevételből adódó jellegzetes kopásformákról. Ilyenkor az anyagba behatoló ék forgácsot választ le. Hasonló munkafeladat lehet akár az esztergálás, vagy a marás. A kopás a súrlódás következtében történő hőáram által következik be. Ezeknek a tényezőknek a függvényében idővel elkerülhetetlen lesz a szerszámgépjavítás szükségessége. A szerszámgépjavítás célja tehát, hogy a szükséges karbantartási vagy javítási munkátokkal kitolhatjuk azoknak élettartamát, meghibásodását, illetve fenntarthatjuk a biztonságos munkavégzéshez szükséges körülményeket.

Ha szerszámgépjavításra van szüksége, bátran forduljon cégünkhöz és keressen minket elérhetőségeinken!

Kérje ajánlatunkat
Tekintse meg munkáinkat
Olvasgassa a gépipari szótárunkat!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Rendszeres és pontos tájékoztatás érdekében adja meg e-mail címét, így feliratkozik online hírlevelünkre.

Az Ön e-mail címe:


teflonozás | a csúszófelületekre teflon réteget szerelünk általában ragasztással
platni | nagypontossággal megmunkált sík felület
Teljes Gépipari szótár

SKODA160 CNC Horizont
Hagyományos SKODA 160 típusú horizontál CNC-re történő átépítését végeztük el, többek között az eddigi 5000 mm x mozgást 10000 mm-re növeltük meg.Az x tengelyen lineárvezetéket és golyósorsót alkalma...
További referencia munkáink
Cégünkről Szolgáltatási területek Referenciák Gépipari szótár Online tanácsadás Tanácsok Kapcsolat
A honlap a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával valósult meg. Keresőoptimalizálás, Honlapkészítés : Xpedient Tanácsadó Kft., Néhány website
Látogatók száma: 63287.
Impresszum és Tárhely Szolgáltató
HEXA Szerszámgépipari és Kereskedelmi Kft. | +36-1-277-7903 | +36-20-934-1253 | hexa.koszegi@gmail.com | 1211 Budapest, Központi út 54.

Elérhetoségek
Telefon:+36-1-277-7903
Telefon:+36-20-9-341-253
E-mail:hexa.koszegi@gmail.com