Szerszámgép és célgép karbantartás, modernizálás, felújítás

Szerszámgép és célgép felújítás, modernizálás Eszterga, marógép modernizálás, felújítás? Állapot felmérés, hidraulikus rendszerek tervezése. Felújítás modernizálás állapot felmérés  
célgép szerszámgép marógép állapot felmérés, felújítás, modernizálás. Gépi forgácsolás, hidraulikus rendszerek tervezése
+36-1-277-7903+36-20-9-341-253
hexa.koszegi@gmail.com
A gép műszaki állapota
Mindig legyen tisztában saját gépének műszaki állapotával, ennek érdekében időközönként ellenőriztesse a gép geometriáját és az egyes funkciókat.
Tanácsok szerszámgép használóknak
Tovább a szolgáltatási területekhez
Referencia munkáink


Még több tanács
Dr. Kiss Gyula
(KÖZGÉP RT.)

Az elmúlt időben több szerszámgépet sikeresen újíttatunk fel a HEXA Kft-nél. A gépek felújítását gyorsan és szakszerűen végezték, sőt a megrendelt műszaki tartalmon felül is végeztek munkát. A jövőben is számítunk munkájukra, valamint a gépek karbantartásában is kérjük közreműködésüket.
Összes vélemény megtekintése
Cégünket tanúsította
az Interantional Cert
Hungary Kft.

www.isotanusitas.hu
   Navigáció: Főoldal --> Tanácsok

TANÁCSOK SZERSZÁMGÉP ÜZEMELTETŐKNEK

Az itt olvasható tanácsokat, ingyenesen nyújtjuk ügyfeleinknek és látogatóinknak. Kérjük fogadják meg tanácsainkat, hogy a gépek hosszú élettartamot érjenek meg, és sokáig használhassák a szerszámgép szolgáltatásait.
A jelenleg gyártott hagyományos szerszámgépek helyett érdemesebb a régi öntött ágyas gépeket felújítani és modernizálni esetleg mérő rendszerrel ellátni.
Lineár vezeték rendszerrel nagyobb sebességű mozgások érhetők el
Korszerű diagnosztikai eljárással érdemes a gépek állapotát vizsgálni és meghibásodási valószínűségeket felállítani mellyel a gépek üzembiztonsága növelhető.
Fix asztalú gépek esetén lehetőség van az asztal felületének helyszíni felmunkálásával speciális berendezésünk segítségével.
A gépek tisztításánál lehetőség szerint kerülni kell a sűritett levegő alkalmazását mert a csúszófelűletek közé(különösen finom marás során keletkező porszerű forgácsnál) kerülhet a forgács és ez berágódáshoz vezethet
A gépek geometriai bevizsgálását évenként érdemes elvégeztetni, annak érdekében, hogy tisztában legyenek az elvárható pontossággal
A gépek élettartamának növelése érdekében javasoljuk a korszerű kenőolaj adalékok alkalmazását ,mint például a Teflon. Igaz hogy nem olcsó de tapasztalatunk szerint megéri ,kiváló siklási tulajdonságot biztosít és a zajcsökkenés mértéke sem elhanyagolható
Termelékenység növelésére célszerű a gépeket modernizálni ami nem feltétlenül minden esetben CNC technika, lehet célgépként működő feladat specifikus
Azért mert egy gép idős még nem kell kidobni és újat venni, érdemes a felújításra árajánlatot kérni ugyanis a felújítás még mindig olcsóbb mint egy új berendezés, ráadásul az új gépek anyagszegény módon készülnek.
Nagy értékű gépek esetén célszerű negyedéves periódusban gép diagnosztikát végezni melynek segítségével a gép egyes elemeinek állapotára kaphatunk információkat(50-60 pontot diagnosztizálunk és értékelünk, pl.főorsó csapágy, hajtóművek, villamos motorok stb)
Forgácsolás során törekedjünk a megfelelő szerszám kiválasztására ezzel növelhetjük a gép élettartamát és javíthatjuk a forgácsolás minőségét
A termelékenység növelése érdekében javasoljuk mérőrendszer felszerelését
Mindig legyen tisztában saját gépének műszaki állapotával, ennek érdekében időközönként ellenőriztesse a gép geometriáját és az egyes funkciókat.
A gépek élettartamát növelhetjük a rendszeres karbantartással, melynek fő eleme a megfelelő kenés és tisztaság, ezt elsősorban a napi karbantartással biztosíthatjuk, melyet a gép kezelője végezhet.
A géptől soha ne várjunk többet mint amire képes, ezért a nagyobb termelékenység érdekében ne terheljük túl a gépet.
Nagy értékű gépek esetében lehetőség van korszerű diagnosztikai rendszer kiépítésére, mely figyelmeztet az aktuális karbantartásra.
Amennyiben pénzügyi megfontolások miatt egyszerre nincs lehetőség teljes felújításra, részegységek felújítását is javasoljuk (villamos rendszer, főorsóház, geometria , vezérlés).

Miért szükséges a rendszeres szerszámgép karbantartás?

szerszámgépek javítás

Mint minden, a szerszámgépek is elromolhatnak, és ilyenkor muszáj tenni valamit annak érdekében, hogy ismét használhatóak legyenek. A legtöbb, szerszámgépeket használó vállalkozásnál nincs külön a javításokat végző szakember, a felhasználóknak pedig az esetek többségében nincs elegendő tapasztalata ebben a témában, így a javítás sem megoldható. Cégünk viszont épp az ilyen helyzetek kezelésére szakosodott, tehát, ha Önnek is hasonló problémája van, forduljon hozzánk bizalommal a szerszámgépek javításáért!

Bármilyen szerszámgép megjavításáról van szó, ránk bízhatja, hiszen hosszú évek tapasztalatával bírunk ezen a területen. A legkisebbtől a legnagyobbig mindenféle szerszámgéppel volt már dolgunk, és sosem vallottunk még kudarcot, tehát akár javítás, akár felújítás, akár modernizálás a cél, mi biztosan elérjük. Válasszon bennünket, és garantáljuk, hogy nem fogja megbánni a döntését!

Amennyiben szüksége lenne szerszámgépjavítási szolgáltatásunkra, vagy kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Miért szükséges a rendszeres szerszámgép karbantartás?

Miért szükséges a rendszeres szerszámgép karbantartás? A nagy igénybevételnek kitett eszközöknek bizonyos meghatározott időközönként nem árt a karbantartás és a vizsgálat, még akkor is, ha láthatólag még nem működik hibásan. Miért?

Egy termeléssel foglalkozó vállalatnak hatalmas költségkiesést jelent a selejtgyártás, vagy a hirtelen meghibásodott gép miatti termeléskiesés. Az ilyen típusú esetek jelentős részét könnyedén megelőzhetjük, ha a szerszámgépet folyamatosan és helyesen karbantartjuk, így a nem várt meghibásodás utáni állásidő is elkerülhetővé válik, sőt még a szerszámgép hibájából adódó selejtképződés is ellenőrzés alatt tartható.

Mi következik ebből?

Költségcsökkentés és minőség javulás. Hosszú távon a lehető legjobb módszer a szerszámgép rendszeres karbantartása, hisz a kevesebb selejt gyártásával csökken a minőségképesség folyamatos ellenőrzése, ebből következően kevesebb lesz az újra megmunkálási igény, és még a vevők elégedettsége is nő. Minél kevesebb költséget emészt fel a gyártás, annál nagyobb profitra számíthatunk.

Ha megbízható szakembereket keres a szerszámgép karbantartására, tájékozódjon weboldalunkon szolgáltatásainkkal kapcsolatban, és amennyiben kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!Szerszámgépjavítás a munkavállalók biztonságáért

Szerszámgépjavítás a munkavállalók biztonságáért A szerszámgépek rendszeres ellenőrzése és szükség esetén karbantartása, javítása nem csak a selejtes munkadarabok készítésének elkerülése érdekében fontos. Természetesen ez is fontos szempont, hiszen egy hibásan működő szerszámgéppel jobb esetben csak jelentősen lassabb a munka, rosszabb esetben viszont selejtek keletkeznek.

A másik, legfontosabb szempont azonban a dolgozók biztonsága. Egy javításra szoruló szerszámgép ugyanis könnyen lehet balesetveszélyes is munka közben, fennállhat az áramütés veszélye is. A nem megfelelően karbantartott szerszámgépzárlatossá válhat, amivel a többi elektromos készüléket is tönkre teheti, de szerencsétlenebb esetben tüzet is okozhat.

Ezeknek a veszélyeknek a következménye enyhébb és súlyosabb munkahelyi baleset is lehet. Ennek elkerülése érdekében ellenőriztesse rendszeresen szerszámgépeit, szükség esetén javíttassa azokat!

Cégünk kedvező áron vállalja a szerszámgépek javítását, kérje bátran ajánlatunkat!A szerszámgépjavítás jelentősége

Szerszámgépjavítás

A szerszámgépeket fém alkatrészek megmunkálására használjuk, amelyet általában forgácsolással érünk el. Működésüknek alapelve a gépi meghajtás, de beszélhetünk olyan elődökről, amelyeket még mechanikusan, emberi erővel hajtottak.

A szerszámgépek használata esetében jelentős szerepet játszik a kopás és az élettartam. A forgácsolás során a szerszámok elkopnak, így alkalmatlanok lesznek a feladtok elvégzésére. Ezt könnyedén észrevehetjük igénybevételből adódó jellegzetes kopásformákról. Ilyenkor az anyagba behatoló ék forgácsot választ le. Hasonló munkafeladat lehet akár az esztergálás, vagy a marás. A kopás a súrlódás következtében történő hőáram által következik be. Ezeknek a tényezőknek a függvényében idővel elkerülhetetlen lesz a szerszámgépjavítás szükségessége. A szerszámgépjavítás célja tehát, hogy a szükséges karbantartási vagy javítási munkátokkal kitolhatjuk azoknak élettartamát, meghibásodását, illetve fenntarthatjuk a biztonságos munkavégzéshez szükséges körülményeket.

Ha szerszámgépjavításra van szüksége, bátran forduljon cégünkhöz és keressen minket elérhetőségeinken!

Kérje ajánlatunkat
Tekintse meg munkáinkat
Olvasgassa a gépipari szótárunkat!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Rendszeres és pontos tájékoztatás érdekében adja meg e-mail címét, így feliratkozik online hírlevelünkre.

Az Ön e-mail címe:


indukciós edzés | hőkezelési eljárás általában esztergák csúszófelületeinek keménységének növelése érdekében
lineár csapágy | olyan vezeték rendszer mellyel egyenesvonalú mozgást nagy pontossággal tudunk biztosítani
Teljes Gépipari szótár

SKODA160 CNC Horizont
Hagyományos SKODA 160 típusú horizontál CNC-re történő átépítését végeztük el, többek között az eddigi 5000 mm x mozgást 10000 mm-re növeltük meg.Az x tengelyen lineárvezetéket és golyósorsót alkalma...
További referencia munkáink
Cégünkről Szolgáltatási területek Referenciák Gépipari szótár Online tanácsadás Tanácsok Kapcsolat
A honlap a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával valósult meg. Keresőoptimalizálás, Honlapkészítés : Xpedient Tanácsadó Kft., Néhány website
Látogatók száma: 63287.
Impresszum és Tárhely Szolgáltató
HEXA Szerszámgépipari és Kereskedelmi Kft. | +36-1-277-7903 | +36-20-934-1253 | hexa.koszegi@gmail.com | 1211 Budapest, Központi út 54.

Elérhetoségek
Telefon:+36-1-277-7903
Telefon:+36-20-9-341-253
E-mail:hexa.koszegi@gmail.com